Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.05.2024 11:00 Güncelleme: 07.05.2024 14:16

Bakan Tekin: Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı.
Bakan Tekin: Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz

Bakan Tekin’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Milli Eğitim Bakanı olarak genç öğretmen adayı arkadaşlarımızın heyecanını, bu heyecanı duyan arkadaşlarımızdan mümkün olan en fazla sayıda kişiyi aramıza dahil etmek için ciddi çabalar sarf ettik.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatları doğrultusunda, ki o da aynı şekilde mümkün olduğunca fazla genç arkadaşımızı sürecin içerisine dahil etmemiz konusunda hem bizi hem de Hazine ve Maliye Bakanımızı talimatlandırmıştı. Biz de çerçevede çalışmıştık. Bilhassa son dört yıl hem Türkiye’de hem dünyada ekonomik, sosyal hayatı altüst eden, arzu edilmeyen gelişmeler yaşandı.

Pandemi ile başladığımız süreçte hem Türkiye’de hem dünyada ekonomi ciddi şekilde daraldı. Ardından asrın felaketi dediğimiz bir süreci yaşadık. Bu da ekonomik anlamda ülkemize ciddi şekilde mali boyutları olan bir süreçti. Üstüne iki tane seçim yaşadık. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz konjonktürde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bahsettiğim parametreler ışığında Hazine ve Maliye Bakanlığımızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. Öğretmen adayı arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Eğitim camiamıza hayırlı olsun.

Değerlendirdiğimiz bütün bu parametreler neticesinde elde ettiğimiz rakam bu. Bu rakam üzerine Personel Genel Müdürlüğümüz, branş dağılımlarıyla ilgili olarak çalışmalarını yürüttü.

En çok atama yapmayı planladığımız beş alanı söyleyeyim. Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgili bin 594, İngilizce 968.

Öğretmen atamalarında deneme dersi tarzında bir mülakat gerekli olduğunu defaten dile getirmiştim. Bunu yaparken de süreçle ilgili olarak adalet, güven kaygısı güden bütün arkadaşlarımızı bu konuda aldığımız tedbirleri bir kez daha okumaya davet ediyorum. Kesinlikle aldığımız tedbirler çerçevesinde hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz.

20 Mayıs günü başvuru takvimi açıldığında öğretmen adayı arkadaşlarımıza sürecin kalan kısmıyla ilgili olarak da bilgi vermiş olacağız.

26 Nisan itibarıyla yeni programımızı askıya çıkarmıştık ve bir haftalık süre vermiştik. Devamında da bu konuda bize katkı, destek, öneri, teklif sunacak arkadaşların tekliflerine açığız. Süreyle ilgili bir sıkıntı olursa, süre kısıtını uzatabiliriz demiştik. Cuma günü süreç dolmuş olmasına rağmen yoğun bir öneri talebi bize geldiği için uzatmıştık.

Bu hafta sonu cuma günü mesai saati bitimine kadar da bu konudaki ekranımızı açık tutacağız.
Programlarımız 1 milyon 542 bin defa indirilmiş. Ayrıca 63 bin 108 görüş bize ulaştırıldı. Sadece müfredat değişiklikleri ile ilgili söylemiyorum, genel anlamda da çok ciddi bir katılımın olduğunu açık yüreklilikle söylemek lazım.”