Magazin 21.01.2022 04:01

ART FESTİVAL SON GÜNÜNDE SANATSEVERLERİ AĞIRLADI

Ankara, Başkent oluşunun 99. yılında önemli bir sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. 13-20 Ocak 2022 tarihleri arasında Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi'nde gerçekleşen Art Festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlandı.
ART FESTİVAL SON GÜNÜNDE SANATSEVERLERİ AĞIRLADI

Sergiye; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan ile Türkiye’nin dört bir yanı dan gelen sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda sanat izleyicisi katıldı. 

Sergi açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Küratör Siret Uyanık “Güneşin doğduğu yer Anadolu aynı zamanda Medeniyetlerin de doğduğu yer. Ülkemizin değerli sanatçıları ilham kaynağı olarak seçtikleri Anadolu ‘yu etkileyici yansımalara dönüştürdüler ve yorumladılar. 55 sanatçı, resim, heykel, seramik, eserleri, video art, kinetik art ve canlı performanslarla bizleri sanatla dolu bir yolculuğa davet ediyor” dedi.

Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları teması ile düzenlenen festival pek çok sanat severin büyük beğenisi ile 20 Ocak’ta son buldu.  

Sergi Hakkında

Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları tema’lı sanat festivali kapsamında Ankara’nın restorasyonu yapılan Devlet Resim Heykel Müze’sinin galerisinde resim, heykel ve seramik alanlarında, ülkemizin tanınmış sanatçılarının eserleri yer alacak. Devlet Opera ve Balesi’nin de konser vereceği etkinlikte canlı sanat performansları, enstalasyonlar, sanatçı söyleşileri de gerçekleşecek. 1. Ulusal Mimarlık Dönemi’nin en güzel örneklerinden biri olan Devlet Resim Heykel Müzesi Başkent ‘in simgesel yapılarından biri ve kentin önemli bir sanat merkezi olarak art Festivalin adresi olacak. Doğduğu topraklardan ilham almış sanatçılar, eserleriyle ve performanslarıyla “Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları” tema’sıyla, Ülkemizin tarihsel belleğini de sanatın evrensel diliyle birleştirerek izleyiciye aktaracaklar. Çağlar boyunca stratejik öneme ve zengin tarihi mirasa sahip olan Ankara, günümüzde de coğrafi ve tarihi önemini korumakta. Kültürel değerlerin zaman kavramı içerisindeki yansımalarını duygu, düşünce, çağdaş ve özgün yorumlamalarla sanatseverlerle buluşturmak sanat platformunda kalıcı bir iz bırakacak. Tarihin derinliklerinden günümüze uzanan süreçteki izlerini yansıtan ve çağdaş Sanat eserleri ve performanslarıyla izleyiciye aktaran projeyi Küratör Siret Uyanık hazırladı ve koordinatörlüğünü üstlendi. Beril Çavuşoğlu’nun yürütme kurulu başkanı olduğu projenin danışmanları, Meral Öztürk, Prof. Dr. Adnan Tepecik, Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Prof. Merih Tekin Bender, Akademisyen, sanatçı Bünyamin Balamir. Ayrıca Tepe Home, MAG Medya, Arabica, Ataköşk Otel ve Artefact TV’nin de sponsor olduğu Başkent Art Fest 2022 ‘de hafta boyunca sanatsal performanslar düzenlenecek. Sanatseverler festivali Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde ücretsiz izleyebilecek.