Ankara Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 18:00 Güncelleme: 24.03.2024 14:18

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Çiçeğim Takas" uygulamasına devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentlilerin ellerinde bulunan çiçekleri ücretsiz olarak takas yapabildiği "Çiçeğim Takas" projesine Çankaya Metin Oktay Parkı'nda sürdürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi "Çiçeğim Takas" uygulamasına devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, vatandaşların ücretsiz çiçek takası yapmaları amacıyla başlatılan Çiçeğim Takas projesine devam ediyor. Çiçeğim Takas uygulamasının yeni durağı Çankaya Metin Oktay Parkı oldu. 

Çankaya Metin Oktay Parkı'nda gerçekleştirilen projede çiçekseverler evlerinden ve bahçelerinden getirdikleri bitkileri ücretsiz olarak beğendikleri saksı çiçekleri ile değiş tokuş yaptı. Ayrıca vatandaşlar ücretsiz toprak değişimi ve çiçek bakımı hizmetlerinden de faydalandı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Şefi Burak Taşkesti uygulamaya ilişkin "Mahalle sakinlerimizin evlerinde bulunan, bakıma muhtaç olan çiçek koleksiyonunu değiştirmek ve geliştirmek isteyenlere ücretsiz takas programı uyguluyoruz. Yaz aylarına doğru Çiçeğim Takas uygulamasına diğer parklarda da devam edeceğiz.” dedi.

Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şevket Özgün'de Çankaya Metin Oktay Parkı'nda uygulama sürerken şunları söyledi:

“Bu uygulama Mansur Yavaş geldikten sonra başlatılan bir uygulama oldu. Daha önce metro istasyonlarında yapılmıştı biz hayran kaldık bayıldık. Bu sene Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımızdan semtimizde, parkımızda yapmalarını istedik. Bugün burada harika bir gün yaşadık. Ankara’da 2 gün kar ama bugün burada çiçek açtı."