Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.04.2024 15:00 Güncelleme: 24.04.2024 15:31

Almanya Federal Maliye Bakanı Lindner'den DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'a ziyaret

Almanya Federal Maliye Bakanı ve FDP Genel Başkanı Christian Lindner ve heyeti TBMM'de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti.
Almanya Federal Maliye Bakanı Lindner'den DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'a ziyaret

Heyetler halinde gerçekleşen görüşmede; Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler, Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci, vize muafiyeti,Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, her iki ülkeyi ilgilendiren jeopolitik konular, küresel ekonomi ile ilgili konular, Türkiye ve Almanya’nın içerisinde bulunduğu coğrafyanın stratejik önemi ve potansiyel iş birliği alanları gibi gündemde yer alan önemli konu başlıkları ele alındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen görüşmede DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Çanakcı, Burak Dalgın ile DEVA Partisi Saha Çalışmaları Koordinatörü Elif Menderes eşlik etti.

Ziyarete gelen Almanya Federal Maliye Bakanı ve FDP Genel Başkanı Lindner’in heyetinde ise Devlet Bakanı Heiko Christoph Thoms, Protokol Müdürü Kristina Sybille Wogatzki, Friedrich-Naumann Stiftung Türkiye Temsilcisi Beate Apelt ve Elçilik Müsteşarı Henning Georg Simon yer aldı.

Görüşme talebi Almanya Maliye Bakanı Christian Wolfgang Lindner’den geldi.