Konya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.02.2024 20:00 Güncelleme: 25.02.2024 12:18

Akşehir Lise Medeniyet Akademisi, Bakan Göktaş'ın katılımıyla açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir'e kazandırılan Lise Medeniyet Akademisi'nin açılışı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Akşehir Lise Medeniyet Akademisi, Bakan Göktaş'ın katılımıyla açıldı

Açılışta konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı bu güzel eserin eğitim camiasına ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Başkan Akkaya, Akşehir’de Lise Medeniyet Akademisinin hayata geçirilmesini sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, Konya’nın bereketli topraklarıyla Türkiye’nin en değerli hazinelerinden biri, aynı zamanda geçmişten geleceğe yetiştirdiği insanlarla da Anadolu’yu ihya eden önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Bakan Göktaş, ”Konya, ayrıca Nasrettin Hoca’nın da memleketi olan, dünyanın ortası Akşehir gibi bir ilçenin ev sahipliğini yapıyor. Biz bu ilçenin evladı olarak gurur duyuyoruz. Dünyadaki yeri hakikaten çok ayrı, bugün Medeniyet Akademisi için çok isabetli bir tercihe de imza atıyor” diye konuştu.