Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.05.2024 15:01 Güncelleme: 10.05.2024 15:32

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demirer: Gazzeli anneler için susmuyoruz

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, Anneler Günü dolayısıyla, yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmayacaklarını ifade etti.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demirer: Gazzeli anneler için susmuyoruz

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demirer, “Anneler Gününü” çocuklarla şenlik havasında kutlamak istediğini ifade ederek, "Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak belki hiç bu kadar zor olmamıştı…" dedi.

Gazzeli annelerin çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bulmayı beklediğini anımsatan Demirer, şöyle devam etti:

"Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler eğer şehit olurlarsa tanıyabilsinler diye çocuklarının kollarına isimlerini yazıyor. Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum; her can tek, her can biriciktir ve “bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir”."

Demirer, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadının hayatını kaybettiğini, günde ortalama 63 kadının hala vefat ettiğini ve bunların 37’sinin ise anne olduğunu vurgulayarak, "Tüm bunların yanında kayıp ve akıbeti bilinmeyen pek çok kadın bulunuyor. Peki ya sağ kalan ve yaşam savaşını sürdürmeye, çocukları için hayata tutunmaya çalışan kadınlar, anneler! Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna gelerek doğum yapmak zorunda kalıyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler ve pek çok uluslararası platformda ifade ettiği, “Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz.” sözünü hatırlatan Demirer, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

‘’Bizler AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı, teşkilatlarımız, Kadın Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak buradayız. Şu anda 81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız, onların yanındayız. Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmuyoruz!’’

Demirer, yaşanan tüm zulme, acıya rağmen eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli, Gazzeli annelerin er ya da geç kazanacağının altını çizdi.