Adana Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.01.2024 15:01 Güncelleme: 05.01.2024 15:42

Adana'nın Kurtuluş Bayramı törenlerle kutlandı

5 Ocak Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Uğur Mumcu Meydanı'nda Geçit Töreni gerçekleştirildi.
Adana'nın Kurtuluş Bayramı törenlerle kutlandı

Geçit töreninde Bayrak Şiiri okundu, halk oyunları ekibi gösteri yaptı, isim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, Jandarma Genel Komutanlığı Tüfekli  Hareketler Bölüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Bölüğü gösteri yaptı, Pozantı Kaymakamlığı’ndan alınan ve bisiklet sporcularının getirdiği “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” isimli bayrak Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e teslim edildi.

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 5 Ocak’ın en büyük gurur günü olduğunu belirterek, kuruluşun ve kurtuluşun gerçeklerini anlattı.

Başkan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk, Liman Von Sanders’ten komutayı devraldıktan sonra ve Sanders’in ‘Bizim için her şey bitti’ demesinin ardından ‘Bizim için her şey yeni başlıyor’ mesajı verir. Akabinde 11 gün Adana’da kalır ve kentin ileri gelenleriyle toplantılar yapar, halkla buluşur. Sonrasında Kurtuluş Savaşı’nı yapmaya karar verir. Adanalılar olarak Mustafa Kemal Atatürk’e Kurtuluş Mücadelesi hissini vermiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.” diye konuştu.