Adana 25.10.2023 18:28

Adana'da kadınların kurduğu bando takımı festivallere renk katıyor

Adana'da öğretmen Hatice Medine Aka'nın kurduğu bando takımıyla müziğe adım atan kadınlar, festival ve etkinliklerdeki gösterileriyle kentin tanıtımına katkı sunuyor.
Adana'da kadınların kurduğu bando takımı festivallere renk katıyor

Şehit Mahmut Yeşilçam İlkokulu Müdür Yardımcısı Hatice Medine Aka'nın öncülüğünde 2019'da kurulan Akdeniz Kadınları Bando Takımı, farklı yaş gruplarından kadınları müzik hedefiyle bir araya getiriyor.

Yeteneklerine göre trompet, trombon, davul, tef, darbuka, saksafon ve klarnet çalan katılımcılar, şovlarını giydikleri kıyafetlerle renklendiriyor.

Bando takımı, özel gereksinimli bireylerin eğitimi, hasta çocuklara yardım kampanyaları ve çevre temizliği gibi sosyal sorumluluk projeleri ile kentin tanıtımını amaçlayan etkinliklerde gönüllü yer alıyor.

Son olarak 6-8 Ekim'de düzenlenen Adana Lezzet Festivali kapsamında Seyhan Nehri'nde kayık üzerinde gösteri sunan kadınlar, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ve Feke Tapan Lavanta Festivali gibi çok sayıda organizasyonda yer alarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bandonun üye sayısı 20'yi aştı

Bandonun kurucusu Hatice Medine Aka, AA muhabirine, emekli kadınlar ve ev kadınlarından oluşan takımın ana kadrosunun 12 kişi olduğunu, etkinliklere gelen gönüllülerle katılımcı sayısının 20'yi aştığını söyledi.

Sosyalleşme hedefiyle kurulan bandonun, faaliyet alanını genişlettiğini ifade eden Aka, "Bandomuz çok rağbet gördü. Kentteki festival ve milli bayramlardaki gösterilerimizle büyüdük, geliştik." dedi.

Aka, bando sayesinde müzikle tanışan kadınlardan bazılarının yeteneklerini geliştirmek için eğitim aldığını, kapılarının herkese açık olduğunu anlattı.

Konserlerle, organizasyonlara renk kattıklarını dile getiren Aka, "Her etkinlikte farklı kıyafet giyiyor, bunları aksesuarlarla renklendiriyoruz. Kadın olmamız, kıyafetlerimiz, duruşumuz ve sıcaklığımız ilgi çekiyor. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz." diye konuştu.

Aka, farklı kentlerden gelecek davetlere seve seve katılacaklarını sözlerine ekledi.

"Hayatımda kendim için aldığım en iyi karar"

Grup üyelerinden 45 yaşındaki Rabia Dokur, arkadaşının önerisi sayesinde bandoyla tanıştığını belirterek, "Bando takımına katılmak hayatımda aldığım en iyi karar. Kızım evlendikten sonra 'artık kendime zaman ayırmalıyım' diye düşündüm. Kısmetimde bu ekibe girmek varmış. Çok güzel karar vermişim." ifadelerini kullandı.

60 yaşındaki Esin Ünlü de izleyicilerden olumlu tepkiler aldıklarını, birçok kişinin bandoya katılmak için bilgi istediğini kaydetti.