Güncel - Yaşam Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 09.03.2024 16:19

8 MART'TA SWISSÔTEL'DE GERÇEKLEŞTİ

Farklı alanlarda başarı sağlamış sekiz kadını özel bir konseptte fotoğraflayarak kadınların çok yönlülüğüne vurgu yapan fotoğraf sanatçısı Betty Mazalto, gerçekleştirdiği projesiyle kız çocuklarına "Sen de yapabilirsin, sen de yaratabilirsin" mesajını bu yıl 4.kez veriyor.
8 MART'TA SWISSÔTEL'DE GERÇEKLEŞTİ

8 Mart Kadınlar Günü’nde ev sahibi Swissôtel The Bosphorus, Istanbul’da yer alan Gabbro'da gerçekleşen “Yaratan ve İlham Veren Kadınlar” projesinde bu yıl; ses sanatçısı ve oyuncu Nükhet Duru, moda tasarımcısı ve kreatif direktör Gamze Saraçoğlu, dijital içerik üreticisi Rachel Araz Kiresepi, yönetmen Zeynep Günay, yayıncı ve kreatif direktör Zeynep Üner, ressam ve tasarımcı Eliff Karadayı, Hodan restoran kurucusu ve şef Çiğdem Seferoğlu ve Türkiye IBM Genel Müdürü Işıl Kılınç yer alıyor.

 

Swissôtel The Bosphorus Yetenek Yönetim Direktörü Lebriz Dedeoğlu’nun “Turizm’de Kadın İstihdamı” ile ilgili konuşmasıyla başlayan proje, kreatif direktör Moshe Aelyon  moderatörlüğünde fotoğraflanan kadınların katıldığı keyifli bir sohbetle devam etti.

 

Çocuklara eğitim, aile, sosyal ve kültürel yaşama tam katılımlarını sağlamak için 40 yılı aşkın süredir çalışan Koruncuk Vakfı’nın sosyal sorumluluk ayağında yer aldığı “Yaratan ve İlham Veren Kadınlar” projesiyle ilgili Betty Mazalto, görüşlerini şu şekilde bildirdi: “4 yıldır devam eden projemizde birçok başarılı, yaratıcı ve hepimize ilham olan kadınlarla tanıştık. Birçok başarıya imza atmış bu isimlerin, sevdiği hobileri ve yarattıklarıyla ortaya çıkan tek kare fotoğraf hepimiz için parça parça yaşanan hikayenin tamamlanmış hali niteliğinde… Paylaştıkça çoğaldığımızı ve tüm kadınların hikayeleriyle birbirleriyle ilham birliği kurduğunu düşünüyorum. O nedenle 4 yılda çektiğimiz 32 kadının yanı sıra Koruncuk Vakfı’na, bize bu yıl ev sahipliği yapan Swissotel’e, Moeshe Aelyon’a ve projemize inanıp destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. "