Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 06.05.2024 16:09

Bir kız çocuğunun duygusal yolculuğunu anlatan ''Kendi Başına" adlı kitap raflarda yerini alıyor

Kariyerinde ilerlemek için mücadele veren bir annenin gölgesinde büyüyen bir kız çocuğunun duygusal yolculuğunu anlatan Yazar Nilüfer Yağcıoğlu'nun kitabı "Kendi Başına" okuyucuları ile buluşuyor. Kitabın imza gününden yazarın elde edeceği gelirin tümü " Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi"'ne bağışlanacak.
Bir kız çocuğunun duygusal yolculuğunu anlatan ''Kendi Başına

Kariyerinde ilerlemek için mücadele veren bir annenin gölgesinde büyüyen bir kız çocuğunun duygusal yolculuğunu anlatan “Kendi Başına” okuyucuları ile buluşuyor. “Kendi Başına”da yazar Nilüfer Yağcıoğlu kendi deneyimlerinden yola çıkarak, meslek sahibi annelerin ve onların çocuklarının yaşadıkları duygusal çelişkileri, düştükleri boşlukları işlemekte ve bu ilişkilerin derinlerine inmektedir.  

Yazarın imza gününden elde edeceği gelirinin tamamının “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi”ne bağışlanacağı kitap, Almanya Darmstadt şehrinde eşi ve iki çocuğu ile yaşayan Nilüfer Yağcıoğlu’nun ilk kitabı. ‘Kendi Başına’, çağdaş dünyada bir kadının kariyer gelişimi ile annelik arasında kurmaya çalıştığı dengeyi bir anne kız hikayesi üzerinden dokunaklı bir şekilde ele alıyor. Beklenmedik bir haberle sürükleyici bir hale gelen roman, kendi hikayesini arayan herkes için dokunaklı bir okuma sunuyor ve anne çocuk bağının gücünü ve karmaşıklığını keşfetmek isteyen herkesi bekliyor. 

Yağcıoğlu, bu ilk romanı için, Erich Fromm, Rollo May, John Bowle, Carl Gustav Jung, Nietsche gibi birçok yazarın da içinde bulunduğu geniş yelpazede psikolojik okumalar yaptığı gibi anne çocuk bağı üzerine yazılmış birçok kurgu metni de detaylı bir şekilde inceledikten sonra romanını 2023 yılında tamamladı.

Perseus ailesindeki Elpis Yayınları’ndan çıkan bu kitap kendi hikayesini arayan herkes için dokunaklı bir okuma sunarak, anne çocuk bağının gücünü ve karmaşıklığını keşfetmek isteyen herkese hitap ediyor.