Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 09.05.2024 15:33

Atelier Terra Madre Milano Tasarım Haftası'nda Büyük İlgi Gördü

İtalya'da gerçekleşen 2024 Milano Tasarım Haftası'nda Atelier Terra Madre eserleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Anadolu'nun doğası, tarihi ve kültüründen ilham alan Atelier Terra Madre, Milano Tasarım Haftası'nın en dikkat çeken markalar arasında yerini aldı.
Atelier Terra Madre Milano Tasarım Haftası'nda Büyük İlgi Gördü

Fuarda Atelier Terra Madre, Angeletti Ruzza'nın yaratıcı yönetimi altında açık hava yaşam tarzını iç mekan önerilerine de dönüştürmeyi başaran Türk açık hava yaşam markası Yaaz'ın standına konuk oldu.   Aynı kökler ve ortak değerlerle bir araya gelen iki marka, çağdaş tasarım ile kadim Anadolu birikimini birleştiren ve Atelier Terra Madre için her zaman bir ilham kaynağı olan hayvanlar dünyasını anımsatan benzersiz parçalardan oluşan bir koleksiyonla, Milano Tasarım Haftası’nda ziyaretçileriyle buluştu. İnce el işçiliğiyle üretilen bronzun seramik ile buluştuğu bu sanat eserleri, yaşam alanlarında ön plana çıkıyor. 

 

Atelier Terra Madre, Milano Tasarım Festivali’nde aynı zamanda Anatolia by Isola galeri alanında 3 küreden oluşan tasarımıyla göz doldurdu. İznik seramikleri ve geleneksel Çintemani motiflerinden esinlenerek tasarlanan, bronz kaidesi ve gümüş kaplama geyik, ceylan ve antilop boynuzlarıyla sergilenen objeler, geçmişle bugünü, Doğu ile Batı’yı birbirine bağlayan ve sembolik olarak dünyayı temsil eden küresel bir tasarıma sahip eseriyle ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.